Semnalistica

Firme luminoase și tipuri de reclame luminoase

firme luminoase reclama luminoasa caseta luminoasa, semnalistica, reclama luminoasa

Ce sunt firmele luminoase?

Sistemul de iluminare ajută firma să se diferențieze de concurență și să fie vizibilă chiar și pe perioada în care este închisă. Utilizarea unei firme luminoase este importantă pentru o afacere. Reclama luminoasă este unul dintre cele mai eficiente suporturi de comunicare publicitară.

Indiferent de tehnica de iluminat utilizată, aceste firme luminoase sunt întotdeauna echipate cu un sistem care produce lumină. Astfel, pot exista firme luminoase LED sau firme luminoase cu neon. O reclamă luminoasă este formată din toate inscripțiile, formele sau imaginile luminoase care pot apărea pe fațada clădirii în care firma respectivă își desfășoară activitatea.

Aceste firme luminoase sunt un mijloc de afișaj care permite și favorizează atragerea clienților, precum și îmbunătățirea imaginii sau chiar transmiterea unui anumit mesaj. Rolul acestor firme luminoase este de a atrage atenția asupra firmei atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții. Pentru a atinge acest scop, se pot utiliza diverse modele de firme luminoase, precum: casete luminoase, firme luminoase LED, firme luminoase cu neon.

Firmele luminoase pot avea iluminare din interior sau din spate. Cele cu iluminare din interior sunt casetele luminoase sau anumite litere luminoase.

Folosirea unor firme luminoase îi permite firmei să capteze privirile clientului, să se diferențieze de concurență și să obțină o vizibilitate mai bună pe parcursul zilei și a nopții. Este esențială folosirea unor firme luminoase, indiferent de amplasarea companiei, fie că este vorba despre o stradă intens circulată sau una mai puțin circulată. Firmele luminoase sunt în special utile în cazul firmelor publicitare, brutăriilor și restaurantelor.

Care sunt tipurile de reclame luminoase?

Există diverse tipuri de reclame luminoase.

  • Cea mai simplă și mai ieftină reclamă luminoasă este sticla luminoasă umplută cu neon. O astfel de reclamă devine transparentă atunci când este stinsă, iar atunci când este iluminată, capătă o culoare roșu închis.
  • Tuburi de neon transparente, acoperite cu fosfor în interior și umplute cu un amestec de gaze (cu mercur) și cu argonul ca și component principal. O astfel de reclamă luminoasă are o lumină foarte intensă și prezintă o gamă largă de culori, incluzând și nuanțe pastelate. Atunci când nu luminează, o astfel de reclamă luminoasă are culoare albă.
  • Tubul de neon colorat este cel mai agreabil din punct de vedere estetic, dar este și cel mai scump. Chiar și atunci când sunt stinse, aceste reclame luminoase își păstrează culoarea. Sunt ideale pentru exterior, întrucât sunt extrem de vizibile.
  • Casete luminoase backlit. Are fața și lateralele confecționate din backlit – un material flexibil care învelește suprafața firmei oferindu-i o planeitate perfectă. Fața firmei luminoase se poate printa direct pe material sau poate fi utilizat autocolant special pentru a o personaliza.
  • Firme luminoase plexiglas. Lateralele unei astfel de casete sunt confecționate din profile speciale de aluminiu sau alucobond. Sunt ideale pentru a satisface nevoile de aspect și preț.
  • Firme luminoase dibond. Alucobondul este un material special conceput pentru realizarea diverselor produse promoționale. Alucobondul are două fețe din aluminiu și polietilen în centru, astfel că se poate freza sau decupa pentru a obține reclame luminoase impresionante. Firmele Luminoase din Dibond au în componența lor alucobond.
  • Firme cu tub spectral. Este cea mai de impact metodă pentru promovarea pe timp de noapte. Are rezistență sporită la exterior. Tuburile spectrale oferă o lumină intensă, care captează imediat atenția trecătorilor.
  • Firme prolight. Furnizează un efect vizual excelent, datorită dispersiei luminii în zona gravată. Pot fi personalizate pe orice formă. Iluminarea este realizată prin leduri amplasate în profil aluminiu.
  • Firme luminoase dublă față. Sunt în special potrivite pentru utilizare în zone cu trafic pietonal. Iluminarea poate fi realizată atât cu tuburi fluorescente, cât și module led.

Alimentarea acestor firme luminoase este realizată prin convertoare electronice sau prin transformatoare feromagnetice. Culorile acestor firme luminoase depind de compoziția gazului din interiorul tubului de neon, de culoarea sticlei sau de aplicarea fosforului corespunzător. Dacă tuburile sunt umplute cu un amestec de neon, argon și mercur, se utilizează fosforul.

Luminozitatea acestor firme luminoase poate fi adaptată în funcție de modul de proiectare. Unghiul maxim de difuzie a luminii este de 360°. Neonul are o durată de viață medie de 60000 de ore folosit într-un spațiu interior și 30000 de ore dacă este folosit în aer liber. Durata de viață a tubului de neon este influențată de calitatea de fabricare și de materiile prime existente în componența lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *